Крупецька публічно-шлільна бібліотека

Головна | Реєстрація | Вхід
Четвер, 18.04.2024, 04:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » Архів матеріалів
     ПШБ с. Крупець було проведено хвилину пам»яті «Ми в цій землі житами проросли, що голоду незнали люди вічно» ( до дня пам»яті жертв голодомору 1932-33 років).
     До заходу було оформлено книжкову виставку «А пам»ять серця вічна» (На чорній хустині стояла запалена свічка , розламаний навпіл хліб , лежала скрипка , вишитий рушник , колосся перев»язане чорною стрічкою.
 
 
   Мета заходу: формувати в учнів щирі людські почуття,співчуття до трагічної долі рідного народу, громадську відповідальність за його майбутнє.
 
« Ніхто не прийде , не спита ,
Чому півсела в одній могилі,
І ні горбочка , ні хреста ?
Прости нас пам»яте, прости !»
 
    Звучить «Реквієм» Моцарта. Ведучі заходу учні 11 класу Чубик Оксана І Заєць Ярослава розпочинають розповідь про ті страшні роки в історії нашого багатостраждального народу.
 
«Відкрийтесь небеса! Зійдіть на землю .
Всі українські села , присілки та хутори.
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам»ті невигасний собор!»
 
    Всі присутні на заході , а це учні 6-11 класів , вшанували пам»ять жертв голодомору хвилиною мовчання. Під час проведення заходу використовувались аудіовізуальні матеріали, зокрема було показано документальний фільм про український голокост «Білим по чорному». В першій частині фільму з екрана , присутні могли побачити всі страхіття голоду,страждання дорослих і дітей, все божевілля тих страшних часів. В другій частині фільму було зроблено історичні висновки про сутність тих часів для українців і України , як нації так і держави .
 
  
 
  
 
    Учні 9 класу Семеренко Іван, Коваль Марія, Зубкевич Ірина , Бондар Юля, Король Ірина читали вірші « Жахлива правда», «Українська нестерпна сюїта» , «Стіни плачу», «Все таємне стає колись явним». Пісня О. Білозір «Свіча» , яку виконали Чубик Мирослава і Левчук Ганна на закінчення , розчулила всіх присутніх. Підготовила захід провідний бібліотекар ПШБ с. Крупець Ольга Миколаївна Калашникова.
 
  
Переглядів: 888 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Під такою назвою пройшли голосні читання в ПШБ с. Крупець . Працівниками бібліотеки до заходу було підготовлено книжковий вернісаж по сторінках казків братів Грім.Учні читали уривки з улюблених казок  братів Грім ,зокрема "Пані метелиця", "Бременські музиканти" та ін.,розгадували казковий кросворд,відповідали на питання казкової вікторини.
 
 
Переглядів: 663 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.11.2012 | Коментарі (0)

    «На Чорнобиль журавлі летіли» під такою назвою ,пройшла година пам»яті аварії на Чорнобильській АЕС,в Крупецькій ЗОСШ . Захід було підготовлено і проведено провідним бібліотекарем шкільного відділення ПШБ с. Крупець Калашніковою О.М. ,для учнів 5,6,7класів.
     Двадцять шість років відділяє нас від тієї трагічної події, коли 26 квітня 1986 року , теплої весняної пори , в час буйного цвітіння садів ніщо не передвіщало біду. Та в 1годині 30 хвилин тишу нічного полісся перервав вибух: на четвертому енергоблоці Чорнобильської АС сталася пожежа.
    На початку уроку ,з вступним словом ,виступила вчитель історії Козіцька Лариса Петрівна.
 
 
    Урок проходив в актовому залі школи , де було оформлено тематичну книжково-ілюстративну виставку « Чорнобиль – це трагедія віків, її не словом ні пером не передати. На окремому стенді було розміщено фотографії героїв пожежників,які віддали своє життя рятуючи світ від радіаційного лиха.
 
  
 
     Година пам»яті – це спогад бабусі про минуле.Гортаючи дитячі книжечки своїх внучат, яких втратила після Чорнобильської аварії ,вона сидячи на ганку своєї старенької хати чує курликання журавлів ,які повертаються з далеких країв на опалену «мирним атомом» рідну землю.
     Діти просять неньку – Україну ,щоб не повторилося більше ніколи на їхній рідній землі таке лихо. Вони-маленькі журавлята, хочуть вертатись і жити у своєму гнізді, на своїй батьківській землі ,пити чисту воду, дихати на повні груди чистим повітрям,милуватися красою рідного краю .І щоб ніколи страшна радіаційна хмара не обпікала їм крила,не забирала їхні життя, життя рідних,та близьких,не нищила все живе на своєму шляху. Діти ,символічно ,сплітають вінок з польових квітів – символ оберегу долі і огортають неньку - Україну цим вінком.
 
 
     Під час заходу звучали пісні: «На Чорнобиль журавлі летіли» у виконанні учениці 8класу Ганни Левчук, «Роде наш красний» у виконанні Мирослави Чубик учениці 7класу. Також у заході приймали участь Загоруйко Віта учениця 9-Б класу (бабуся),Чубик Оксана учениця 10 класу (ненька –Україна),Дузінська Мирослава учениця 7 класу (радіаційна хмара),учні 5 класу діти-журавлята Гулійчук Андрій, Мирончук Настя,Черешньовська Іванка,Беднарський Саша,Козлюк Іванка,Медвідь Назар,Мартинюк Оксана.
 
Переглядів: 857 | Додав: ya_nazik | Дата: 04.07.2012 | Коментарі (0)

    17 березня в шкільному відділені публічно-шкільлної бібліотеки с. Крупець проведено зустріч за круглим столом «Твоя майбутня професія». До участь в конкурсі долучились представники різних професій: вчитель Медвідь Є.В., вихователь Ольшанська Л.В., бухгалтер Медвідь А.Л., медик Мамчур Р.Є, ветлікар Рудишин П.І. Запрошені цікаво розповіли юному поколінню про критерії у виборі професій. Учні 9-11 класів мали можливість подискутувати про вибір професії, переглянути книжково-ілюстративну виставку «Гарна та і ця робота вибирай її на смак».
Переглядів: 1151 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.03.2011 | Коментарі (0)

30.11 Відбувся усний журнал "Чорна сповідь моєї Вітчизни" присвячений до дня пам'яті жертв голодомору.
 
 
   А також була організована книжкова виставка "Помилуй нас Боже".
 
 
Переглядів: 810 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.12.2010 | Коментарі (0)

Це книга, це друг і товариш твій, тож зберегти її зумій. Захід проходив у рамках тижня дитячого читання. присвячений дбайливому ставленню до книги.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
                                   
Переглядів: 832 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.07.2010 | Коментарі (0)

   Захід присвячений юнацьким рокам життя і творчість поетеси. Перше кохання яке поетеса прронесла через все своє коротке життя і яке тоненькою паутинкою переплело всю її творчість. 
 
 
 
 
Переглядів: 860 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.07.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Березнівський медіацентр Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівска ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

c.Крупець Радивилівського р-н, Рівненська обл. © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz