Крупецька публічно-шлільна бібліотека

Головна | Реєстрація | Вхід
Субота, 20.04.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » Архів матеріалів

В Крупецькій школі проведена  літературна сага « Війна відгриміла, та пам’ять жива» до дня Перемоги.

   

Переглядів: 660 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

    В  Крупецькій школі 04.04 для учнів 1 класу була проведена мандрівка «У Читалії веселій...» з метою зацікавлення учнів книгою, читанням. Під звуки руху пароплава, літака, автобуса діти мандрували від зупинки до зупинки. А зупинки були «Загадкова», «Віршована», «Казкова». Де діти називали прислів’я про книгу, відгадували загадки, читали вірші про книгу, грали вікторину «З якої  це казки?», співали пісеньки. І супроводжували їх в цій мандрівці Книжкова Королева (Мулик Яна,уч.5-Бкл.), Вінні - Пух (Шмандюк Юрій, уч. 5-Б кл.), Зайчик (Руцька  Катерина.уч. 5-Б кл.). По  прибутті до чарівної Країни Читалії діти були запрошені до хороводу. А лікар Айболить (Ляхацька Катерина, уч. 5-Б кл.) пригадала з ними правила поводження з книгою. Завершила гру Книжкова Королева яка торкала кожного чарівною паличкою і діти ставали справжніми читачами бібліотеки. Свято пройшло цікаво.

   

  

Переглядів: 660 | Додав: ya_nazik | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

        1 березня публічно-шкільна бібліотека села Крупець долучилась до мережевого літературного флешмобу "Рівненщина читає Шевченка", ініціатором якого була Рівненська державна обласна бібліотека.

   

Переглядів: 646 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.03.2014 | Коментарі (0)

       24 лютого в Крупецькій школі відзначили  Міжнародний день рідної мови. Проходив він в рамках святкування 200 – річчя Т.Г. Шевченка .  До щирої бесіди, до гарної пісні, іскрометного жарту зібрали  учнів 5-7 класів   провідний бібліотекар Калашнікова О.М. та учитель української літератури  Протас В.В.  Під час заходу зверталася увага на те , що мова – то найперша ознака нації. Є мова – є і держава, є народ . Учням пропонувався перегляд  мультимедійних презентацій на україномовну тематику.  Крім того прозвучали пісні у виконанні учнів 6 класу, розповідали гуморески, читали поезії сучасних поетів. Виставку «Плекатимеш мову – цвістимуть слова»  підготувала Калашнікова О.М.  Дітям наголошувалося про те, що чистота рідної мови, її багатство - така ж необхідна річ, як і чистота тіла, охайність одягу. 
   

   

  
Переглядів: 634 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.02.2014 | Коментарі (0)

     Чимало лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану  війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв  i батькiв. Ми маємо знати про страшнi подiї  афганської  вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi в 20-30 рокiв  стали свiдками й учасниками  воєнних подiй. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом. До дня вшанування учасників бойових дій в Крупецькій ПШБ була проведена лінійка учнями 11 класу,в шкільній бібліотеці  також зробили перегляд тематичної виставки « Уклін живим, загиблим слава» та переглянули фільм з учнями 8 класу «Афганський альбом».

    

Переглядів: 665 | Додав: ya_nazik | Дата: 15.02.2014 | Коментарі (0)

        Крути - історію яку не можна забути. 29 січня - день, коли вся Україна вшановувала пам'ять про події під Крутами. В Крупецькій школі було проведено інформаційну лінійку в якій взяли участь учні 11-го класу.В шкільній бібліотеці була оформлена тематична виставка " Крути: і сум, і біль, і вічна слава" біля якої для учнів 9-11-х класів з метою виховання , особливо молоді, поваги до історичного минулого Українського народу та у зв'язку з героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами, проведено інформаційний дайджест « Крути вільного народу".

  
Переглядів: 684 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.02.2014 | Коментарі (0)

     Творцем історії є народ, але окреме місце в ній відводиться видатним особистостям, зокрема жінкам. Так, нещодавно в Крупецькій ЗОШ був проведений усний журнал «Жінки в історії України». Проклавши дорогу в далеке минуле, учні 9 класу зробили спробу з’ясувати, у чому ж загадковість і велич жіночих постатей. Кого приховує історія під цими іменами.
     Ведучі цього заходу Чубик Мирослава, Гулійчук Ярослава, Дузінська Мирослава, Братчук Мар’яна довели, що жінки – українки, вже багато століть виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ.
 
 
      Усний журнал був представлений окремими сторінками, такими як:
Велика княгиня Ольга
Королева Франції Анна Ярославівна
Красуня Галшка Гулевичівна
Чарівна Маруся Чурай
Королева оперної сцени Соломія Крушельницька
 
Незгасна зірка Катерина Білокур
Жінка з легенди Ліна Костенко
 
     Створити образ цих жінок, більше їх розкрити допомогло поетичне слово віршів, які декламували Квич Андріан, Юсюк Віталій, Ольшанський Андрій, Крук Данило. А у виконані Чубик М., Гулійчук Я., Дузінської М. прозвучала пісня «Засвіт встали козаченьки».
     Хоча згадано лише невеличку частинку українок, якими пишається наша країна, але і ці постаті сподіваємось стануть яскравими і незабутніми для наших школярів.
Переглядів: 710 | Додав: ya_nazik | Дата: 20.12.2013 | Коментарі (0)

У рамках літературного експресу «Єднаймо силу і добро на щастя України» , ПШБ с. Крупець провела :

1.      Вікторину «Неповторна наша Україна».(Питання вікторини додаються).

2.      Організувала виставку – дискусію «У майбутнє в імя України».

Розділи виставки:

На шляху реформ;

Європейська інтеграція: крок за кроком;

А може стрибок «Азійського тигра»?

Погляд у майбутнє.

    3.У дитячому відділенні ПШБ організовано   фотовиставку « Моя перлина,рідний край».

    4. Виготовлено стенд «Символи моєї держави».

    5. Книжкову виставку «Моя Україна - держава незалежна».

  

Переглядів: 633 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)

    В Крупецькій школі відбулося родинне свято "Перший крок зробили з твоєю, мамо, рукою..." учнів 5 класу. Хлопчаки та дівчата промовляли для своїх мам найніжніші, найсокровеніші, найкращі слова. Найбільш хвилюючим моментом, як завжди, були пісні. Ансамбль п'ятикласниць виконав пісню "Мамин вальс", а дует у складі Віки Мамчур та Діани Дук - "Мамині долоні" розчулив дорогих глядачок до сліз.
    Найбільшою несподіванкою для матусь та бабусь стала інсценізація казки "Подорож у країну Казкаландію". Під час виступу розігрувалися з глядачами цікаві конкурси та ігри.
 
 

    Безпосередню участь у святі брали вчителі філологи В.В.Протас та С.В.Медвідь. Була святково оформлена виставка до Дня матері.
 



Переглядів: 647 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

    «Вам солдатам,які чесно виконували свій обов’язок . Вам - в кого в душах і серцях рани , залишені війною. Вам присвячується.»
 
 
    Такими словами ,розпочала вечір-зустріч «І на пам’ять не накладено табу» присвячений 24 річниці виведення військ з Афганістану ,провідний бібліотекар шкільного відділення Крупецької ПШБ О.М. Калашнікова.
    На зустріч були запрошені ветерани Афганської війни Ярмусь Василь Дмитрович,Вознюк Віктор Петрович,Хрящевський Микола Миколайович,Казмірук Микола Макарович,Мороз Петро Петрович. Вечір вели учні 10 класу Крупецької ЗОШ Павлова К.,Чалик А., Холявко ,Герба В. , Ольшанська І., Янченюк В.,Повх А ., Медвідь Т.; класовод Чубик Тетяна Миколаївна.
 
 
 
    Поезії і пісні, розповіді і спогади ,вистраждані в Афганістані і про Афганістан,пройшли крізь юні серця. Та найстрашніша і найбезглуздіша війна ,забрала і скалічила тисячі доль наших земляків. Пам’ять, загиблих в Афганістані вшановано було хвилиною мовчання.
    Запрошені на захід ветерани Афганської війни цікаво і змістовно розповіли про воєнні дії . У своїх розповідях вони використовували карти, фотодокументи. Ярмусь В.Д., читав свої поетичні твори ,присвячені цим подіям.
 
 
    Під час заходу було переглянуто уривок з документального фільму «Караван» та відео кліп «Афганський альбом».
    Працівниками бібліотеки було організовано книжкову поличку «Не забувайте не забутнє,воно вже інеєм взялось!»
    Від імені всіх присутніх Чубик Тетяна Миколаївна по завершені вечора подякувала ветеранам – афганцям за цікаві і змістовні розповіді, побажала всім міцного здоров”я, миру, злагоди у їхніх родинах.
 
Переглядів: 782 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Березнівський медіацентр Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівска ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

c.Крупець Радивилівського р-н, Рівненська обл. © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz