Крупецька публічно-шлільна бібліотека

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 29.03.2024, 17:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2012 » Липень » 4 » «На Чорнобиль журавлі летіли»
17:47
«На Чорнобиль журавлі летіли»
    «На Чорнобиль журавлі летіли» під такою назвою ,пройшла година пам»яті аварії на Чорнобильській АЕС,в Крупецькій ЗОСШ . Захід було підготовлено і проведено провідним бібліотекарем шкільного відділення ПШБ с. Крупець Калашніковою О.М. ,для учнів 5,6,7класів.
     Двадцять шість років відділяє нас від тієї трагічної події, коли 26 квітня 1986 року , теплої весняної пори , в час буйного цвітіння садів ніщо не передвіщало біду. Та в 1годині 30 хвилин тишу нічного полісся перервав вибух: на четвертому енергоблоці Чорнобильської АС сталася пожежа.
    На початку уроку ,з вступним словом ,виступила вчитель історії Козіцька Лариса Петрівна.
 
 
    Урок проходив в актовому залі школи , де було оформлено тематичну книжково-ілюстративну виставку « Чорнобиль – це трагедія віків, її не словом ні пером не передати. На окремому стенді було розміщено фотографії героїв пожежників,які віддали своє життя рятуючи світ від радіаційного лиха.
 
  
 
     Година пам»яті – це спогад бабусі про минуле.Гортаючи дитячі книжечки своїх внучат, яких втратила після Чорнобильської аварії ,вона сидячи на ганку своєї старенької хати чує курликання журавлів ,які повертаються з далеких країв на опалену «мирним атомом» рідну землю.
     Діти просять неньку – Україну ,щоб не повторилося більше ніколи на їхній рідній землі таке лихо. Вони-маленькі журавлята, хочуть вертатись і жити у своєму гнізді, на своїй батьківській землі ,пити чисту воду, дихати на повні груди чистим повітрям,милуватися красою рідного краю .І щоб ніколи страшна радіаційна хмара не обпікала їм крила,не забирала їхні життя, життя рідних,та близьких,не нищила все живе на своєму шляху. Діти ,символічно ,сплітають вінок з польових квітів – символ оберегу долі і огортають неньку - Україну цим вінком.
 
 
     Під час заходу звучали пісні: «На Чорнобиль журавлі летіли» у виконанні учениці 8класу Ганни Левчук, «Роде наш красний» у виконанні Мирослави Чубик учениці 7класу. Також у заході приймали участь Загоруйко Віта учениця 9-Б класу (бабуся),Чубик Оксана учениця 10 класу (ненька –Україна),Дузінська Мирослава учениця 7 класу (радіаційна хмара),учні 5 класу діти-журавлята Гулійчук Андрій, Мирончук Настя,Черешньовська Іванка,Беднарський Саша,Козлюк Іванка,Медвідь Назар,Мартинюк Оксана.
 
Переглядів: 855 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Березнівський медіацентр Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівска ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

c.Крупець Радивилівського р-н, Рівненська обл. © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz