Крупецька публічно-шлільна бібліотека

Головна | Реєстрація | Вхід
Четвер, 28.03.2024, 13:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2012 » Листопад » 29
     ПШБ с. Крупець було проведено хвилину пам»яті «Ми в цій землі житами проросли, що голоду незнали люди вічно» ( до дня пам»яті жертв голодомору 1932-33 років).
     До заходу було оформлено книжкову виставку «А пам»ять серця вічна» (На чорній хустині стояла запалена свічка , розламаний навпіл хліб , лежала скрипка , вишитий рушник , колосся перев»язане чорною стрічкою.
 
 
   Мета заходу: формувати в учнів щирі людські почуття,співчуття до трагічної долі рідного народу, громадську відповідальність за його майбутнє.
 
« Ніхто не прийде , не спита ,
Чому півсела в одній могилі,
І ні горбочка , ні хреста ?
Прости нас пам»яте, прости !»
 
    Звучить «Реквієм» Моцарта. Ведучі заходу учні 11 класу Чубик Оксана І Заєць Ярослава розпочинають розповідь про ті страшні роки в історії нашого багатостраждального народу.
 
«Відкрийтесь небеса! Зійдіть на землю .
Всі українські села , присілки та хутори.
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам»ті невигасний собор!»
 
    Всі присутні на заході , а це учні 6-11 класів , вшанували пам»ять жертв голодомору хвилиною мовчання. Під час проведення заходу використовувались аудіовізуальні матеріали, зокрема було показано документальний фільм про український голокост «Білим по чорному». В першій частині фільму з екрана , присутні могли побачити всі страхіття голоду,страждання дорослих і дітей, все божевілля тих страшних часів. В другій частині фільму було зроблено історичні висновки про сутність тих часів для українців і України , як нації так і держави .
 
  
 
  
 
    Учні 9 класу Семеренко Іван, Коваль Марія, Зубкевич Ірина , Бондар Юля, Король Ірина читали вірші « Жахлива правда», «Українська нестерпна сюїта» , «Стіни плачу», «Все таємне стає колись явним». Пісня О. Білозір «Свіча» , яку виконали Чубик Мирослава і Левчук Ганна на закінчення , розчулила всіх присутніх. Підготовила захід провідний бібліотекар ПШБ с. Крупець Ольга Миколаївна Калашникова.
 
  
Переглядів: 885 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Березнівський медіацентр Козинська ПШБ
Іванівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівска ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

c.Крупець Радивилівського р-н, Рівненська обл. © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz